75% af pladserne er solgt
TILMELD HOLD

Gurre Slotsruin

đź“Ť Gurrevej 430, 3490 KvistgĂĄrd

I dag er der ikke meget tilbage af det flere hundrede år gamle Gurre Slot, som bl.a. husede kong Valdemar Atterdag og kong Erik af Pommern. I dag er det kun ruinerne af den nederste etage af det gamle markante centraltårn og den massive ringmur med fire hjørnetårne, der står tilbage af den oprindelige hovedborg.

Gurre Slot var oprindelig omgivet af vand og sump ude på en lille holm i Gurre Sø. Der er efterfølgende også fundet flere rester af store bygninger og en ydre ringmur, der har omringet slottet.

Slottet blev forladt i starten af 1500-tallet, hvor det forfaldt og blev brugt som stenbrud ved bl.a. opførelsen af Kronborg. Det efterfølgende er blevet omdannet til en ruin, der blev fredet i 1835.

Slottets dramatiske historie og storslåede ruiner har dannet grundlag til sagn og fortællinger og til inspiration for kunstnere som Oehlenschläger, H.C. Andersen, Holger Drachmann. 

Læs mere om Gurre Slotsruin

FĂĄ de seneste nyheder
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
Kronborg Cup er en international fodboldturnering for ungdomshold – Sjællands største turnering – der hvert år afvikles i sidste uge af skolernes sommerferie.
Genveje
© Kronborg Cup 2020
CVR. NR.: 36285621