TAK FOR I ÅR!
VI SES I 2025

Bliv frivillig

Kronborg Cup kan kun lade sig gøre, fordi så mange hjælper til – og vi har brug for dig!

Over 700 frivillige hjælper til henover weekenden for at skabe de bedste rammer og oplevelse for deltagere og tilskuere. Det kan du være med til at give dem ved at blive en del af Kronborg Cups frivilligkorps.

Nogle bruger 3-4 timer, andre bruger én dag eller hele weekenden. Alle frivillige gør hver især en kæmpe forskel - der er brug for alle hænder. 

De frivillige hjælper med forplejning og logi til over 2.000 deltagere fordelt på skolerne, åbningsevent med flere tusinde besøgende, gennemførelse af over 1.000 kampe, besøg af flere tusinde tilskuere samt salg på spillestederne. 

Vi kan altid bruge flere frivillige til skolevagter, boder, madlavning, oprydning, p-vagter, stævnekontorer og meget mere.


Hele overskuddet fra Kronborg Cup bliver fordelt ud til klubberne bag Kronborg Cup. De frivilliges store arbejde er med til at genere et vigtigt økonomisk bidrag til de lokale fodboldklubbers ungdomsafdelinger.

Arbejdet som frivillig er ulønnet, men vi sørger for forplejning til dig for din uvurderlige hjælp, og vi garanterer højt humør og socialt samvær i fællesskabet blandt Danmarks bedste frivilligkorps.

Du er som frivillig med til at sikre uforglemmelige oplevelser for de unge fodboldspillere og sikre samtidig støtte til de lokale idrætsforeninger med din hjælp.

Udtalelser fra Frivillige

  • Jeg deltager med stor glæde igen i år som Kronborg Cup frivillig. 
    Det er sjovt at se, hvordan turneringen er blevet større gennem årene. 

    Sammenholdet og humøret blandt de frivillige, på tværs af årgange og lokale fodboldklubber, er fantastisk for fodbolden i Helsingør Kommune. 

    De seneste år har jeg også mødt frivillige, der normalt ikke har med fodbold at gøre, men som gerne ville give en hånd med, for at glæde børn og unge fodboldspillere. 

    Det er sjovt at være med i udviklingen af dette fodboldstævne, der kun bliver større og større.
    Flemming Hansen
    Snekkersten IF
  • Det bedste ved at være frivillige er, at vi har det SUPER sjovt samtidig.
    Lise Fritzbøger og Anne-Cathrine Hof
  • Det var en fornøjelse at hjælpe og være frivillig, og oven i det mega sjovt og hyggeligt trods travlhed i køkkenet, men vi klarede det sammen.
    Jeanette Watson Andersen
  • Smukt. Vi kan være stolte af det store og engagement og frivilligeberedskab, der mobiliseres - folk der gerne vil både byen, sporten og fællesskabet! Tusind tak til alle for en fantastisk weekend!
    Mette Krog Andreasen

Opgaver for frivillige

Personale i madboder/køkken på anlæg

Uden mad og drikke duer helten ikke. Hårdtarbejdende fodboldspillere, trænere og tilskuere skal i løbet af lørdag og søndag have frokost, kaffe, sunde snacks mm.. I café/køkken bliver du en del af et frisk team, der står for maden ude på anlæggene og salg i køkken, mad- og drikkeboder. Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med at arbejde professionelt i et køkken eller med salg. Det vigtigste er gå-på-mod og service til de besøgende. Som frivillig i madboder og køkken får du mulighed for at møde en masse unge glade fodboldspillere.

Support og service på anlæg

Rigtig mange deltagere og tilskuere besøger i løbet af weekenden de mange anlæg. Det første de møder er parkeringspladserne og her bliver de, på de fleste anlæg, også mødt af p-vagter, der sørger for god plads til de mange køretøjer. I support og service varetages en masse forskellige ad hoc opgaver, lettere rengøring og oprydning, hjælp til med praktiske opgaver og vigtigst af alt smil og godt humør.

Stævnekontor

Stævnekontoret på anlægget er turneringens sportslige centrum. Her skal der holdes styr på resultater, kampprogram, dommere mv. Stævnekontoret servicerer de mange deltagere, dommere og tilskuere. Stævnekontoret fungerer i praksis også som information, hvor der vil være spørgsmål om turneringen, oplevelser i Helsingør, transport, glemte sager mv.

Dommere

I 5- og 8- mandskampe dømmes af frivillige dommere/kampledere, mens 11-mandskampe dømmes af uddannede dommere. Det er ikke en forudsætning, at du er uddannet dommer, men for at sikre en god kampafvikling vil det være en fordel, hvis du har erfaring med at dømme kampe i de yngste årgange.

Mad og køkken på indkvarteringssted

Mange fodboldmunde skal mættes i løbet af weekenden. På indkvarteringsstederne laves der morgenmad og aftensmad lørdag og søndag til ca. 2.500 deltagere. Som frivillig skal du hjælpe med tilberedning og uddeling af mad, klargøring, oprydning og god service. Som frivillig på madholdet får du mulighed for at møde en masse unge glade fodboldspillere. Mad og køkken er et godt sted at hjælpe, hvis du vil følge dit barns kampe i dagtimerne i weekenden.

Indkvartering/information

Arbejdet på indkvarteringsstederne (skoler) består af at servicere gæsterne i løbet af weekenden. De skal modtages med et smil og checkes ind, men inden da skal skolernes klargøres. Deltagerne skal selv rydde op og gøre rent, men skolerne skal gøres klar til skolestart dagen efter med nødvendig rengøring. For deltagernes sikkerhed er der brandvagter døgnet rundt, og informationen skal passes døgnet rundt. Inden deltagerne forlader skolerne om søndagen skal de tjekkes ud med et smil og et forhåbentligt ”på gensyn”.

Åbningsevent

Ingen fest og farver på Kulturhaven uden frivillige. For at få åbningseventet til at glide tager de frivillige sig af informationen, aktiviteterne, boder, åbningsmarch og vigtigst af alt skabe glæde og sikre en god service af deltagerne. Åbningseventet fredag eftermiddag/aften er et godt sted at hjælpe, hvis du vil følge dit barns kampe i weekenden.

Opstilling og nedtagning

Rammerne for Kronborg Cup skal være på plads før der kan spilles fodbold – og det er du med til her. Som frivillig med opstilling og nedtagning arbejder du med at klargøre anlæg, skoler og åbningsevent. Opgaverne er bl.a. opsætning og modtagelse af materiel, tilslutning af materiel, afspærring, indretning af lokaler og pladser og meget andet. Er du handyman eller -woman – er det her lige noget for dig.

Logistik

Arbejdet i kulissen med logistik er ikke noget deltagerne nødvendigvis ser, men det er stadig en utrolig vigtig opgave for at få hele maskineriet til at køre rundt. I logistik skal man være åben for forskellige slags opgaver og være klar til at være fysisk aktiv. Logistikopgaven er med til at sikre den bedste service for deltagerne og frivillige. Under logistik er fx opgaver som kørsel af transportvogn og sortering af varer og lager. ser og meget andet. Er du handyman eller – woman – er det her lige noget for dig.

Administration

At afvikle et stævne som Kronborg Cup kræver forberedelse. Som frivillig i administrationen er du med til at forberede næste års Kronborg Cup med mange forskelligartede opgaver efter egen interesse og lyst. Her kan du få dine interesser og kompetencer i spil i de anderledes og spændende opgaver, der er ved at arrangere en af Danmarks største fodboldturnering.

Bliv frivillig

Vælg opgave

 

Vælg by

 

Dage og tidspunkter

Du er mere end velkommen til at afmærke flere dage

Angiv i hvilket tidsrum du kan (min. 4 timer)

 

Kontaktoplysninger

FAQ - Om at være frivillig

Kan jeg blive frivillig til Kronborg Cup?

JA det kan du – der er plads til alle med godt humør og gå-på-mod på verdens bedste frivillig hold! Det er ikke en forudsætning, at man skal have en tilknytning til fodboldklubberne eller være fodboldfan for at være frivillig til Kronborg Cup. Der kan dog være enkelte opgaver, der kræver du er over 18 år fx. kørsel eller brandvagter eller opgaver som er særlig fysisk krævende.

Hvor mange timer skal jeg hjælpe som frivillig?

Dét du har lyst til og passer dig! Vi har ingen krav om timetal – vi er bare rigtig glade for din hjælp. Du kan derfor hjælpe et par timer, en halv eller hel dag eller hele weekenden. I forhold til planlægningen vil det dog gøre det nemmest for frivilligkoordinatorerne, hvis vagterne i udgangspunktet ikke er kortere end 3-4 timer.

Hvad laver man som frivillig?

Som frivillig findes der rigtig mange forskellige opgaver – du vælger selv efter din egen interesse og temperament. Listen over forskellige opgaver er lang, så der findes ikke ét svar på, hvad man laver som frivillig – man kan lave lidt af hvert. Vi har både brug for frivillige til at servicere en masse spillere og tilskuere med lave mad og drikke på anlæg og indkvarteringssted, kampe i de små årgange skal dømmes, vagter og madhold skal sikre gode rammer på overnatningsstederne, åbningsevent og anlæg skal gøres klar og pakkes ned igen – bare for at nævne nogle.

Jeg vil gerne være frivillig, men mit barn spiller og normalt står jeg på sidelinjen - kan jeg stadig være frivillig?

JA! Og du er mere end velkommen! Kampprogrammet er klar i midten af juli, og derefter kan du planlægge på hvilket anlæg, du skal melde dig på, hvis du vil være på samme anlæg som dit barn. Du har selvfølgelig også mulighed for at være frivillig på andre tidspunkter uden for kamptiderne – fx til åbningen og på overnatningsstederne.

Hvad får jeg for at være frivillig?

Det er ulønnet at være frivillig til Kronborg Cup – MEN du gør en KÆMPE forskel for Kronborg Cup og fodboldklubberne bag turneringen. Som frivillig får du en frivillig Adidas t-shirt, forplejning når du er på vagt og ikke mindst hyggeligt og sociale samvær med en masse dejlige frivillige og unge glade fodboldspillere. Og så er du med til at sende støtte tilbage til fodboldklubberne.

Hvor melder jeg mig som frivillig?

Tak for din interesse – du kan melde dig her eller melde dig som frivillig i den lokale fodboldklub.
Få de seneste nyheder
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
Kronborg Cup er en international fodboldturnering for ungdomshold – Sjællands største turnering – der hvert år afvikles i sidste uge af skolernes sommerferie.
Genveje
© Kronborg Cup 2024
CVR. NR.: 36285621
arrow-leftarrow-right