Værftsmuseet

📍 Kulturværftet, Allégade 2, 3000 Helsingør​

Værftsmuseet omhandler tiden, hvor byens skibsværft byggede skibe og arbejderklassen voksede. Helsingør Værftsmuseum er historierne om slid, støj, møg, stolthed og sammenhold i en svunden tid, hvor værftsfløjten styrede byens liv. Både økonomisk, beskæftigelsesmæssigt, socialt, kulturelt og politisk var værftet det naturlige omdrejningspunkt.​

Rundvisning
Grupper kan komme uden for åbningstid efter aftale. En rundvisning med en tidligere værftsarbejder koster 600 kr. for grupper op til 10 personer og 800 kr. for grupper større end 10 personer. Til priserne kommer entrébillet.

Butik
I Værftsmuseet ligger en lille butik, hvor man kan købe bøger, postkort og film om værftet.

Læs mere om Værftsmuseet.

Skibsklarergaarden

📍 Strandgade 91, 3000 Helsingør

Skibsklarerergaarden beskriver Helsingørs første store velstandsperiode, sundtoldstiden. Strandgade 91 er Helsingørs bedst bevarede købmands- og skibsklarerergård fra sundtoldstiden. Huset stammer fra det 16. århundrede, men har fået sin nuværende form i 1780 og de følgende årtier, og har siden stået så godt som uforandret helt op til vore dage.

Butik
Der er gratis adgang til købmandsbutikken.​

Læs mere om Skibsklarergaarden: Skibsklarerergaarden

Helsingør Bymuseum

📍 Sct. Anna Gade 36, 3000 Helsingør

Helsingør Bymuseum giver byens borgere og turister et unikt indblik i byens lange og mangfoldige historie.

Helsingør Bymuseum er beliggende i det gamle købstadshus Karmeliterhuset i Sct. Anna Gade 36 i Helsingør. Helsingør bymuseum har været åbent siden 1973 med udstillinger om Helsingørs historie blandt andet en model, der viser, hvordan byen så ud i 1800-tallet.

Derudover viser museet udstillinger om Helsingørs Guldalder, portrætter af kendte Helsingoranere samt Helsingør under besættelsen. Museet er placeret tæt ved Helsingør Station.

Læs mere om Helsingør Bymuseum: Museerne Helsingør

Museerne i Helsingør

Kom tæt på Helsingørs historie

Strandlegepladsen på Hornbæk Havn

📍 Havnevej 36, 3100 Hornbæk

Strandlegepladsen ligger lige ved siden af havnen og stranden og er et helt naturligt stop på vejen for både store og små. På legepladsen findes der gynger, klatrestativer, og et skib børnene kan kravle på.

Læs mere om Strandlegepladsen: Hornbæk Strandlegeplads

Snekkersten Strand og Havn

📍 Strandvejen 71, 3070 Snekkersten

Snekkersten Strand er en smal sandstrand et par kilometer syd for Helsingør. Bag stranden ligger græsarealer, hvor der er opsat borde og bænke. Omgivelserne omkring stranden gør, at der sjældent er hård vind og store bølger.

Der er livreddere på stranden i sommerperioden.

Snekkersten Havn er en lille hyggelig intim havn, der tidligere har været et fiskerleje.

Langebro Strand, Ålsgårde

📍 Ndr. Strandvej 148A, 3140 Ålsgårde

Børnevenlig strand i Ålsgårde, der strækker sig ca. 200 m. på begge sider af en stor badebro med opholdsplads. I højsæsonen er der livredder og to redningsposter.

Kulturhavn Kronborg i Helsingør

📍 Kongekajen, 3000 Helsingør

Mærk historiens vingesus på Helsingør Havn, også kendt som Kulturhavn Kronborg. Kulturhavn Kronborg er samlingspunktet for Helsingør's historie og nutid, og forbinder UNESCO verdensarvsslottet Kronborg, M/S Museet for Søfart og Helsingør By.

Kulturhavn Kronborg fremhæver Helsingør's historisk vigtige beliggenhed ved kanten af Øresund, hvor havnen åbner Helsingør by op ud mod vandet.

Kulturhavn Kronborg bruges af byens borgere og gæster – til forskellige arrangementer - fx Kronborg Cup's åbningsevnet.

Læs mere Kulturhavn Kronborg.

Kronborg Strand

📍 Kronborg Strand, 3000 Helsingør

Hop en tur i Øresund fra sandstranden, der ligger placeret mellem Helsingør Nordhavn og Kronborg Slot med M/S Museet for Søfart bagved.

Kohaverne Hellebæk

📍 Hellebækvej, 3150 Hellebæk

Fire km. nordvest for Helsingør finder du Hellebæk Kohave. Kohaven fordeler sig på 290 ha og består af naturskov, overdrev, moser, ferske enge og høsletsareler. Hele året går der desuden 150-300 stk. køer og græsser. Dette område er et af de mest besøgte blandt skovdistriktets arealer.

Læs mere om Hellebæk Kohave: Hellebæk Kohave