VĂŚrftsmuseet

📍 Kulturværftet, Allégade 2, 3000 Helsingør​

Værftsmuseet omhandler tiden, hvor byens skibsværft byggede skibe og arbejderklassen voksede. Helsingør Værftsmuseum er historierne om slid, støj, møg, stolthed og sammenhold i en svunden tid, hvor værftsfløjten styrede byens liv. Både økonomisk, beskæftigelsesmæssigt, socialt, kulturelt og politisk var værftet det naturlige omdrejningspunkt.​

Rundvisning
Grupper kan komme uden for übningstid efter aftale. En rundvisning med en tidligere vÌrftsarbejder koster 600 kr. for grupper op til 10 personer og 800 kr. for grupper større end 10 personer. Til priserne kommer entrÊbillet.

Butik
I VÌrftsmuseet ligger en lille butik, hvor man kan købe bøger, postkort og film om vÌrftet.

LĂŚs mere om VĂŚrftsmuseet.

Skibsklarergaarden

📍 Strandgade 91, 3000 Helsingør

Skibsklarerergaarden beskriver Helsingørs første store velstandsperiode, sundtoldstiden. Strandgade 91 er Helsingørs bedst bevarede købmands- og skibsklarerergürd fra sundtoldstiden. Huset stammer fra det 16. ürhundrede, men har füet sin nuvÌrende form i 1780 og de følgende ürtier, og har siden stüet sü godt som uforandret helt op til vore dage.

Butik
Der er gratis adgang til købmandsbutikken.​

LĂŚs mere om Skibsklarergaarden: Skibsklarerergaarden

Helsingør Bymuseum

📍 Sct. Anna Gade 36, 3000 Helsingør

Helsingør Bymuseum giver byens borgere og turister et unikt indblik i byens lange og mangfoldige historie.

Helsingør Bymuseum er beliggende i det gamle købstadshus Karmeliterhuset i Sct. Anna Gade 36 i Helsingør. Helsingør bymuseum har vÌret übent siden 1973 med udstillinger om Helsingørs historie blandt andet en model, der viser, hvordan byen sü ud i 1800-tallet.

Derudover viser museet udstillinger om Helsingørs Guldalder, portrÌtter af kendte Helsingoranere samt Helsingør under besÌttelsen. Museet er placeret tÌt ved Helsingør Station.

LÌs mere om Helsingør Bymuseum: Museerne Helsingør

Museerne i Helsingør

Kom tÌt pü Helsingørs historie

Strandlegepladsen pĂĽ HornbĂŚk Havn

📍 Havnevej 36, 3100 HornbĂŚk

Strandlegepladsen ligger lige ved siden af havnen og stranden og er et helt naturligt stop pü vejen for büde store og smü. Pü legepladsen findes der gynger, klatrestativer, og et skib børnene kan kravle pü.

LĂŚs mere om Strandlegepladsen: HornbĂŚk Strandlegeplads

Snekkersten Strand og Havn

📍 Strandvejen 71, 3070 Snekkersten

Snekkersten Strand er en smal sandstrand et par kilometer syd for Helsingør. Bag stranden ligger grÌsarealer, hvor der er opsat borde og bÌnke. Omgivelserne omkring stranden gør, at der sjÌldent er hürd vind og store bølger.

Der er livreddere pĂĽ stranden i sommerperioden.

Snekkersten Havn er en lille hyggelig intim havn, der tidligere har vĂŚret et fiskerleje.

Langebro Strand, Ålsgårde

📍 Ndr. Strandvej 148A, 3140 Ålsgårde

Børnevenlig strand i Ålsgårde, der strækker sig ca. 200 m. på begge sider af en stor badebro med opholdsplads. I højsæsonen er der livredder og to redningsposter.

Kulturhavn Kronborg i Helsingør

📍 Kongekajen, 3000 Helsingør

MÌrk historiens vingesus pü Helsingør Havn, ogsü kendt som Kulturhavn Kronborg. Kulturhavn Kronborg er samlingspunktet for Helsingør's historie og nutid, og forbinder UNESCO verdensarvsslottet Kronborg, M/S Museet for Søfart og Helsingør By.

Kulturhavn Kronborg fremhÌver Helsingør's historisk vigtige beliggenhed ved kanten af Øresund, hvor havnen übner Helsingør by op ud mod vandet.

Kulturhavn Kronborg bruges af byens borgere og gæster – til forskellige arrangementer - fx Kronborg Cup's åbningsevnet.

LĂŚs mere Kulturhavn Kronborg.

Kronborg Strand

📍 Kronborg Strand, 3000 Helsingør

Hop en tur i Øresund fra sandstranden, der ligger placeret mellem Helsingør Nordhavn og Kronborg Slot med M/S Museet for Søfart bagved.

Kohaverne HellebĂŚk

📍 Hellebækvej, 3150 Hellebæk

Fire km. nordvest for Helsingør finder du HellebÌk Kohave. Kohaven fordeler sig pü 290 ha og bestür af naturskov, overdrev, moser, ferske enge og høsletsareler. Hele üret gür der desuden 150-300 stk. køer og grÌsser. Dette omrüde er et af de mest besøgte blandt skovdistriktets arealer.

LĂŚs mere om HellebĂŚk Kohave: HellebĂŚk Kohave