VĂŚrftsmuseet

📍 Kulturværftet, Allégade 2, 3000 Helsingør​

Værftsmuseet omhandler tiden, hvor byens skibsværft byggede skibe og arbejderklassen voksede. Helsingør Værftsmuseum er historierne om slid, støj, møg, stolthed og sammenhold i en svunden tid, hvor værftsfløjten styrede byens liv. Både økonomisk, beskæftigelsesmæssigt, socialt, kulturelt og politisk var værftet det naturlige omdrejningspunkt.​

Rundvisning
Grupper kan komme uden for übningstid efter aftale. En rundvisning med en tidligere vÌrftsarbejder koster 600 kr. for grupper op til 10 personer og 800 kr. for grupper større end 10 personer. Til priserne kommer entrÊbillet.

Butik
I VÌrftsmuseet ligger en lille butik, hvor man kan købe bøger, postkort og film om vÌrftet.

LĂŚs mere om VĂŚrftsmuseet.

Helsingør Bymuseum

📍 Sct. Anna Gade 36, 3000 Helsingør

Helsingør Bymuseum giver byens borgere og turister et unikt indblik i byens lange og mangfoldige historie.

Helsingør Bymuseum er beliggende i det gamle købstadshus Karmeliterhuset i Sct. Anna Gade 36 i Helsingør. Helsingør bymuseum har vÌret übent siden 1973 med udstillinger om Helsingørs historie blandt andet en model, der viser, hvordan byen sü ud i 1800-tallet.

Derudover viser museet udstillinger om Helsingørs Guldalder, portrÌtter af kendte Helsingoranere samt Helsingør under besÌttelsen. Museet er placeret tÌt ved Helsingør Station.

LÌs mere om Helsingør Bymuseum: Museerne Helsingør

Kulturhavn Kronborg i Helsingør

📍 Kongekajen, 3000 Helsingør

MÌrk historiens vingesus pü Helsingør Havn, ogsü kendt som Kulturhavn Kronborg. Kulturhavn Kronborg er samlingspunktet for Helsingør's historie og nutid, og forbinder UNESCO verdensarvsslottet Kronborg, M/S Museet for Søfart og Helsingør By.

Kulturhavn Kronborg fremhÌver Helsingør's historisk vigtige beliggenhed ved kanten af Øresund, hvor havnen übner Helsingør by op ud mod vandet.

Kulturhavn Kronborg bruges af byens borgere og gæster – til forskellige arrangementer - fx Kronborg Cup's åbningsevnet.

LĂŚs mere Kulturhavn Kronborg.

Kronborg Strand

📍 Kronborg Strand, 3000 Helsingør

Hop en tur i Øresund fra sandstranden, der ligger placeret mellem Helsingør Nordhavn og Kronborg Slot med M/S Museet for Søfart bagved.

Kohaverne HellebĂŚk

📍 Hellebækvej, 3150 Hellebæk

Fire km. nordvest for Helsingør finder du HellebÌk Kohave. Kohaven fordeler sig pü 290 ha og bestür af naturskov, overdrev, moser, ferske enge og høsletsareler. Hele üret gür der desuden 150-300 stk. køer og grÌsser. Dette omrüde er et af de mest besøgte blandt skovdistriktets arealer.

LĂŚs mere om HellebĂŚk Kohave: HellebĂŚk Kohave

HornbĂŚk Strand

📍 Hornbæk Strand, 3100 Hornbæk

HornbÌk er en af NordsjÌllands mest populÌre badebyer med isÌr den kilometerlange hvide sandstrand og det lave, krystalklare vand, der isÌr er attraktivt for børnefamilier.

HornbĂŚk Strand er en bred sandstrand med finkornet sand, god vandkvalitet, beskyttende klitter og sikre badeforhold. Stranden er bemandet med livredderposter i sommerperioden

LĂŚs mere om HornbĂŚk Strand

HornbĂŚk Havn

📍 Havnevej 34, 3100 HornbĂŚk

En tur pĂĽ HornbĂŚk Havn er synonym med dansk sommer og godt solskinsvejr. HornbĂŚk Havn er en charmerende lystbĂĽdehavn - tidligere et lille fiskerleje - med strande pĂĽ begge sider og med 100 meter til HornbĂŚks idyliske by med handelsgade og restauranter.

Havnen har en masse aktiviteter for børn og voksne, bl.a. Strandlegepladsen - en herlig legeplads for børnene. Nyd udsigten over Kattegat og nordkystens flotte solnedgang ved de hyggelige grillpladser.

Helsingør Nordhavn

📍 Nordhavnsvej 15, 3000 Helsingør

Helsingør Nordhavn er, med sin beliggenhed ved indsejlingen til Øresund og Kronborg Slot som nabo, en hyggelig lystbüdehavn med 1000 büdepladser. Havnen byder pü et godt udvalg af ishuse, fiskebutik- og cafÊer, et galleri og forskellige forretninger. Havnen er med sin størrelse en af Danmarks største lystbüdehavne, men har stadig bevaret den intimitet og miljø, der findes i de mindre havne.

Pü begge sider af havnen findes de to skønne børnevenlige strande - Grønnehave Strand og Kronborg Strand med sandbund, offentlig badebro, legepladser og grillpladser.

Pü havnen er der en masse sommeraktiviteter til børnene med den store hoppepude som centrum for sjov og leg og et udendørs havnebassin, hvor børnene kan komme helt tÌt pü Øresunds dyreliv.

Havnen er sÌrlig kendt for sin spektakulÌre beliggenhed ved foden af Kronborg, hvor Øresund er smallest, der giver en fantastisk udsigt over Øresund med den svenske kyst som baggrund og Kulturhavnen og VÌrftets Madmarked i de gamle vÌrftshaller som nÌrmeste nabo.

Kun 5-10 minutters gang fra havnen ligger Helsingør Bymidte, der er forbundet med den lange havnepromenade, som gür forbi de mange museer som Museet for Søfart, Øresundsakvariet, Kronborg, Kulturhavnen.

LÌs mere om Helsingør Nordhavn

Øresundsakvariet

📍 Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør

Tag pü oplevelse i Øresunds dyreliv. Øresundsakvariet i Helsingør giver gÌsterne mulighed for at opleve et spÌndende og for mange ukendt dyreliv i Øresund.

Søanemoner, søpindsvin, krabber, rødhajer og alskens fiskearter. Det er blandt meget andet af det, man kan opleve og blive undervist i ved at lĂŚgge vejen forbi Øresundsakvariet pĂĽ Strandpromenaden 5 i Helsingør. 

Kronborg Cup kan varmt anbefale et besøg pü Øresundsakvariet, der har übent hver dag fra 10.00 til 17.00. Der gives grupperabat pü indgangen til grupper pü over otte personer. Lokalbanen Helsingør, HornbÌk og Gilleleje banen, der afgür fra Helsingør Station, kører til Grønnehave Station, hvorfra der er cirka tre minutters gang til museet.

LÌs mere om Øresundsakvariet i Helsingør

Rudolph Tegners Museum & Statuepark

📍 Museumsvej 19, 3120 Dronningmølle

Midt i den storslüet natur med lyngklÌdte bakker og himmel i baggrunden skyder 14 bronze skulpturer, af kraftfulde mÌnd og kvinder, op. De imponerende skulpturer fra 1916 er formgivet af billedhuggeren Rudolph Tegner, der ogsü er manden bag Museumsbygningen, der er bygget i beton. Rudolph Tegners Museum og Statuepark er en helt speciel oplevelse, der kombinerer smuk natur og bombastisk betonarkitektur.  

Der er fri adgang til Statueparken ĂĽret rundt.

LĂŚs mere om Rudolph Tegners Museum & Statuepark